Til forsiden

Fjer og gylp

      

Gylp fra kirkeugle.                                                       Vinge fra natugle.                                                                   Fjer fra stor hornugle.

Kendskab til uglernes fjer og gylp er vigtige, når man skal artsbestemme ugler. Desværre er de ikke så ligetil at identificere.

Fjer                                                                                                                                                                                         Alle lidt større uglefjer er karakteristiske ved deres brunlige til gulbrunlige farver med sorte tværstriber. Men også andre fuglearter har lignende fjer - mønstre og farver fx. fasan. Fasanens fjer er dog meget stive i modsætning til uglefjer, som er meget bløde.

Gylp                                                                                                                                                                                        Når man har fundet uglegylp er det vigtigt, at notere sig, hvor gylpene er fundet fx. om de er fundet inde i en bygning, på åben mark, i en skov, i en park, i en uglekasse etc. 

Forvekslingsmuligheder er følgende:

Kirkeuglegylp med gylp fra perleugle og tårnfalk.

Natuglegylp med gylp fra skovhornugle og mosehornugle.

Gylp fra slørugle og stor hornugle er normalt ikke vanskelige at bestemme.

Danmarks Uglegruppe modtager meget gerne uglegylp til bestemmelse og undersøgelse for byttedyr. Kontakt Jørgen Terp Laursen